Duchovní obnova farnosti

Farnost Přidáno: 8. března 2019

O víkendu se farníci mohli sejít na již tradiční Postní duchovní obnově naší farnosti.

O víkendu 8.-9.3.2019 se farníci mohli sejít na již tradiční Postní duchovní obnově naší farnosti, kterou letos vedl Otec Tomáš Žižkovský, kaplan na Mamre (Diecézní centrum života mládeže v Osové Bítýšce). Již v pátek proběhly první přednášky pro mládež. Nejprve v rámci náboženství pro 2. stupeň s Otcem Tomášem a po dětské mši svaté i beseda pro mládež společně s Otcem Metodějem ze Křtin, která se konala v kostele a byla zakončena společnou adorací mládeže.

Nadcházející sobotní dopolední program v Katolickém domě byl určen dospělým farníkům. Otec Žižkovský si za téma zvolil citát z Janova Evangelia: „On musí růst, já se menšit“. Ve svém zamyšlení prochází životem Jana Křtitele, jehož hlavním úkolem bylo nejprve ukázat na Ježiše, připravit samotnému Pánu cestu a s velkou pokorou tento svůj úkol plní. Pohled na svou roli Jan uzavírá právě zmiňovaným citátem: „On musí růst, já se menšit“ a tak s láskou a radostí přenechává první místo Pánu.

Během přednášky pro dospělé byl připraven program i pro děti. Školáci se sešli na Lotosu ke společným hrám a modlitbám. Od 10 hodin byl připraven program na faře také pro předškolní děti.

Po skončení přednášek účastníci obnovy společně v kostele zakončili tuto akci mší svatou, po níž se s obnovenou pokorou, posíleni krásnými myšlenkami, společnými modlitbami a silou farního společenství, rozešli domů.