Děkanátní setkání pomocníků v pastoraci

Farnost Přidáno: 10. února 2018

V sobotu 10. února zaplnili Katolický dům pastorační spolupracovníci.

Katechetky, varhaníci, akolyté, zpěváci, lektoři, kostelníci a další spolupracovníci v pastoraci se takto sešli již poněkolikáté v rámci celého děkanátu. Po přivítání místním děkanem Václavem Trmačem se úvodního duchovního povzbuzení ujal O. David Ambrož, spirituál brněnského Biskupského gymnázia. Ve své promluvě zdůrazňoval, abychom vždy upřednostňovali budování živých vztahů a společenství před individualismem a sobectvím.

Na jeho slova navázal O. Pavel Kafka, biskupský delegát pro materiální zajištění kněží a pastorace brněnské diecéze, který se ve své přednášce zaměřil na to, jak by měla vypadat ideální pastorační spolupráce. Poutavou formou prezentoval vlastnosti, o které by měl usilovat každý pastorační spolupracovník.

Po prvním bloku přednášek následovala přestávka, během které se účastníci nejen občerstvili, ale měli také příležitost se vzájemně pozdravit a popovídat si. Druhá část setkání pak byla zaměřena na představení zajímavých pastoračních aktivit pro děti a mládež: Katecheze dobrého pastýře (O. Pavel Lazárek, farář v Bílovicích nad Svitavou) a Vstupy do škol (Mgr. Vendula Zachovalová, pastorační asistentka Blanenského děkanátu).

Dopoledne vyvrcholilo společnou mší svatou na poděkování za všechny pastorační spolupracovníky s prosbou o sílu a požehnání do další činnosti. Celá akce byla pro všechny velkým povzbuzením, děkujeme všem organizátorům za vytvoření příjemné atmosféry.